Route Paris 2024: 33e Olympische Spelen Parijs - Postzegelblog

Route Paris 2024: 33e Olympische Spelen Parijs

0

De Olympische Spelen van de XXXIIIe Olympiade zullen worden gehouden in Parijs in de periode 26 juli tot en met 11 augustus 2024. Het zal de 30e editie worden van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Parijs organiseerde eerder de Spelen van 1900 en 1924. Drie keer werden de Spelen door oorlogen niet gehouden: 1916, 1940 en 1944 maar de organisatie nummert door. Hoe kreeg Parijs deze Spelen toegewezen?

Kandidaat-steden

Vijf steden maakten gebruik van de mogelijkheid om zich tot 16 september 2015 bij het IOC aan te melden. Het IOC heeft al deze steden officieel als kandidaat-steden aangemerkt. Daarvan bleef er nog één in de race. De Franse hoofdstad Parijs wilde de Spelen al organiseren in 1992, 2008 en 2012. Het was honderd jaar geleden (1924) dat de Spelen in Frankrijk plaatsvonden.

(De postzegel toont een Parijse scène met het Grand Palais op de voorgrond en de Eiffeltoren op de achtergrond. De slogan van de Olympische kandidatuur, ‘Venez partager’ (Gemaakt om te delen), verschijnt boven de skyline.)

Tussen 13-16 mei 2017 kwam de onderzoekscommissie van de OS de voorgestelde faciliteiten inspecteren die Parijs en meer algemeen Frankrijk voorstellen. Op 16 mei werden de inspecteurs uitgenodigd door president Emmanuel Macron, die zijn steun toezegde voor de kandidatuur van Parijs en aankondigde dat hij op de volgende OS-afspraken aanwezig zal zijn: op 11 juli in Lausanne voor de verdediging van de kandidatuur en op 13 september in Lima voor de definitieve toewijzing.

(De overdruk bevat de datum waarop het IOC zijn besluit nam, ’13/09/2017′, en ‘Lima’ (bijeenkomst IOC in Lima), en omtrekafbeeldingen van de Eiffeltoren en de kathedraal van Lima. La Poste meldt dat er slechts 10.000 vellen van elk 24 postzegels overdrukt zijn.)

 

Sporten

Op deze Spelen staan 32 olympische sporten op het programma, één minder dan in 2020. Van de tijdelijke sporten zijn de klimsport, skateboarden en surfen behouden. Het breakdance zal debuteren in Parijs. Het sportklimmen, skateboarden en surfen worden net als bij de voorgaande Spelen toegevoegd aan het olympisch programma. De sporten honkbal/softbal en karate verdwijnen van het olympisch programma.

 

Olympische Spelen 2024 zegel

Deze officiële postzegel viert het Olympisme en de Lichtstad, opnieuw belichaamd door Parijs 2024, een eeuw na de Olympische Zomerspelen van 1924. Het is geworteld in het erfgoed en de sportieve identiteit die voor Parijs 2024 zijn bedacht: de ontmoeting van een stad en de sporten die haar overnemen en haar omvormen tot een echte speeltuin.

Kleurrijk, levendig en gedurfd, het is gebouwd van grafische blokken met een neo-art-deco-look van de visuele identiteit van de Spelen van Parijs 2024. De officiële postzegel benadrukt iconische plekken die Parijs beroemd maken in de hele wereld: de Eiffeltoren of de Seine. Deze omvatten sport: van atletiekbanen tot balstuiters. Het heeft uitzonderlijke afwerkingen met warme vergulding die Parijs en sport verlichten.

” La Poste, officiële supporter van de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024, is er trots op deze emblematische postzegel uit te geven. Rijk aan symbolen, weerspiegelt het de ziel van de Spelen en laat Parijs 2024 de wereld rondreizen en schitteren. Deze officiële postzegel viert de Olympische geest en vereeuwigt deze geweldige gebeurtenis in onze collectieve geschiedenis.” verklaarde Philippe Wahl, president en CEO van de La Poste-groep.

Frankrijk (2024): 2 Euro Olympische Spelen 2024.

“ Deze postzegel in de kleuren van de Spelen van Parijs 2024 is een nieuwe stap in onze samenwerking met La Poste. Met de symbolen van de visuele identiteit van onze Spelen, zoals de Eiffeltoren, draagt ??deze postzegel de kleuren van Parijs 2024 en zal volledig bijdragen aan Opening Up the Games. We kunnen niet wachten om hem te zien reizen in Frankrijk en de hele wereld rond! Bedankt La Poste voor deze unieke creatie en voor uw inzet voor het succes van de Spelen.” verklaarde Tony Estanguet, voorzitter van O.S. Parijs 2024.

 

Meer info:

Olympische Spelen 2024: https://olympics.com/en/paris-2024

TeamNL: https://www.teamnl.org/

Eerdere Olympische Spelen blogs:

O.S. 2024: https://www.postzegelblog.nl/tag/route-paris-2024/

O.S. 2020: https://www.postzegelblog.nl/tag/olympische-spelen-2020/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Frankrijk



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)