Postzegelblog bestaat al lang en heeft een belangrijke positie verworven voor filatelistische informatievoorziening in Nederland en België. Ooit opgezet door TPG Post, maar al ruim drie en half jaar voortgezet door PostBeeld. Onlangs is besloten wat kleine veranderingen in het beleid van Postzegelblog door te voeren.
Gerelateerde artikelen
De afgelopen jaren was Postzegelblog vooral een magazine met (vrijwel) dagelijks een, eerder voorbereid, artikel dat vroeg in de morgen werd geplaatst. Daar willen we van af. We willen in de komende tijd proberen Postzegelblog verrassender te maken door artikelen op willekeurige tijdstippen te plaatsen, gewoon als ze klaar zijn om geplaatst te worden. Verder willen we Postzegelblog actueler maken door soms hele korte actuele berichten te plaatsen, of misschien zelfs wat minder actuele maar gewoon leuke hele korte berichten te plaatsen. Uiteraard zullen we ook uitgebreidere artikelen met wat meer diepgang blijven plaatsen.
Kortom we willen van Postzegelblog een verrassender Filatelistisch Nieuwsmagazine maken. Misschien betekent dat soms een dag geen artikel en een andere dag een aantal berichten. Ondanks dit blijft Postzegelblog wat ons betreft je ‘dagelijkse portie filatelie’.
Een ander idee wat we hebben is om op Postzegelblog kleine gespecialiseerde catalogi te plaatsen van een klein onderwerp of een bepaalde uitgave. Heeft u een specialisme waar u graag over wil publiceren in catalogusvorm, maar is het te klein om in boekvorm uit te geven, dan willen we daar op Postzegelblog een platform voor creëren. Neem in dit geval contact op met Rob Smit of Michel van Staveren. Het voordeel van een publicatie via internet is uiteraard ook dat e.e.a. gemakkelijk is bij te werken met nieuwe informatie.
Een vaste rubriek ‘de geschiedenis van het postzegelverzamelen’ krijgt een andere vorm. De serie werd tot nu toe vooral min of meer chronologisch weergegeven waarbij we nu na 35 delen ergens in het midden van de zestiger jaren van de 19e eeuw zijn aangekomen. Vanaf nu gaat dat veranderen; Er wordt een willekeurig feit uit de geschiedenis van de filatelie uit de afgelopen 150 jaar behandeld, en dat dan 1 a 2x per maand op een willekeurig moment.
Verder willen we graag onze Belgische lezers beter van dienst zijn, door wat vaker over Belgische filatelie te schrijven. Heeft u zelf iets met betrekking hiertoe waar u over wil schrijven, laat het ons weten.
Met deze plannen (en we hebben er nog wat in onze gedachten) willen we proberen om van Postzegelblog voor nog meer verzamelaars het ‘dagelijkse portie filatelie’ te worden.
Reacties (7) Schrijf een reactie
Misschien als eerste start de missende Hallmarkkaarten met persoonlijke zegels te publiceren .De medewerkers van de 2e editie kunnen daarbij helpen met aan vullende gespecialiseerde informatie .aangeleverd door de specialist van de kraamkamer ..
@ aadb
Het is al door de NVPH aangeboden om dat op de NVPH site te realiseren, mits de informatie (door jou) aangeleverd, geredigeerd en gecontroleerd wordt.
Het lijkt me niet verstandig om daar via Postzegelblog tussen te gaan zitten.
Rob Smit
Rob met anderen woorden als ik het niet kan dan houd het op zo simpel is het ..
Discussie dus gesloten via het blog dat is snel .
Klinkt als prima plannen voor de toekomst, ik blijf het blog met veel plezier volgen en lezen.
Eens, Pieter
Ik ben benieuwd hoe het gaat worden! Ik zie de veranderingen ook positief tegemoet.
Postzegelblog heeft veel potentie. Ik denk dat het nu al de grootste Nederlandstalige filatelistische site is van zijn soort. (De site van maandblad Filatelie is een lachertje die ze beter gelijk kunnen opdoeken en de site van de NVPH is voornamelijk reclame.)
Het lijkt mij leuk en interessant om wat meer te lezen over moderne filatelie. Ik heb genoeg ideeën voor artikels! Helaas ben ik geen goede schrijver. Ik heb in 2009 een aantal artikeltjes geschreven, maar dit vond ik best moeilijk en het koste me ook best veel tijd.
https://www.postzegelblog.nl/author/lars/
2 jaar geleden heeft Rob Smit een paar artikels geschreven met de titel ‘Mag het ietsje minder zijn’. Misschien een idee om dit voort te zetten? Helemaal nu er een aantal landen zijn die bijna geen zegels meer uitgeven.
Prima idee!
Schrijf een reactie
(registratie is niet nodig)