In kort bestek…(305) Olympische Spelen en EK-voetbal op Duitse zegels - Postzegelblog

In kort bestek…(305) Olympische Spelen en EK-voetbal op Duitse zegels

0

Op 1 januari 1978 gaf de Deutsche Post een zegel uit met daarop een skiër tijdens de afdaling (afb.). De zegel had als motto Sporthilfe waarde-aanduiding 50+25 pf. Met deze zegel zou de reeks Sporthilfe/Für den Sport een feit zijn, een reeks die tot op de dag van vandaag jaarlijks wordt voortgezet.

De serie Für den Sport 2024 is 2 mei uitgebracht en bestaat uit drie bijslagzegels en staat in het teken van de Olympische Spelen die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs zullen worden gehouden. Overigens het enige dat naar de Spelen verwijst is de tekst Faszination der Spiele en op één zegel de Eiffeltoren.

Bijzonder is dat de zegels kunstwerken tonen van de hand van voormalige sporters. Op de zegel van 85+40 cent die van de tennisspeler Michael Stich (1968), op die van 100+45 cent die van de voetbalster Josephine Henning (*1989) en op die van 165+55 cent die van de ijshockeyer Marin Valentine (* 1976). De namen van de ontwerpers staan op de onderste rand.
De Deutsche Sporthilfe ontstond in 1967 en ondersteunt jaarlijks 4000 sporters en sporters in olympische en paralympische disciplines

Nog een sportzegel. Op 6 juni verscheen ter gelegenheid van de UEFA Fussballeuropa-meisterschaft waarvan Duitsland gastland is een 85 cent-zegel. Op de zegel de Europacup met aan beide zijden strookjes in de kleuren van de 24 deelnemende landen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Voetbal



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.