Door oorlogsomstandigheden met vertraging ontvangen - Postzegelblog

Door oorlogsomstandigheden met vertraging ontvangen

3

Ik kreeg onlangs een interessant poststuk in handen. Het betrof een enveloppe geadresseerd aan een adres in Rotterdam. Op het stempel stond de datum 13-5-1940, op dat moment was de Duitse inval op Nederland in volle gang.
Op de voorkant had de PTT een strookje geplakt met daarop de volgende boodschap. ‘Amsterdam Maart 1948. Door oorlogsomstandigheden met vertraging ontvangen’.  Deze brief is dus uiteindelijk bijna acht jaar na verzending bij de ontvanger aangekomen.


Een krantenknipsel van datzelfde jaar legt uit wat er precies is gebeurd met deze brief en vele andere. Een enorme hoeveelheid brieven die vanuit het buitenland verzonden waren in de maanden voorafgaande aan de Duitse inval, bevonden zich in Frankrijk op het moment dat de Duitsers Nederland binnen vielen.

Krantenknipsel van 8 maart 1948

Doordat deze brieven niet meer konden worden bezorgd, werd er besloten om deze brieven te bewaren in een kelder van een kasteel waar ze per toeval werden ontdekt acht jaar later.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland Tweede wereldoorlog



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij PostBeeld

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

  • willem hogendoorn op 20 juni 2018 om 15:04

    Zeker leuk

  • Franc Rossi op 20 juni 2018 om 21:58

    Zeker een leuk poststuk een ook leuk het berichtje uit de krant erbij

  • H. Brieffies op 22 juni 2018 om 23:21

    Ha wat leuk! Heb een brief met een identiek strookje in mijn verzameling (afkomstig uit Argentinië) en ben nog steeds op zoek naar het beruchte kasteel waar de zakken post acht jaar lang stonden opgeborgen…

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)