De kop van dit artikel verklapt het al: over de Wereld Meteorologische Dag! Want dat is het vandaag. Zoals elk jaar op 23 maart. Ter herinnering aan het feit dat op die dag in 1950 de WMO, de Wereld Meteorologische Organisatie dus, werd opgericht.
Gerelateerde artikelen
Wat het thema is van deze Wereld Meteorologische Dag? Heel gezellig: natuurrampen. Nee, even serieus, het gaat vooral om hoe natuurrampen te voorkomen dan wel de schade ervan te beperken. Goede zaak dus!
Over thema gesproken: Het wekte bij mij de vraag op of er ook postzegels zijn rond het onderwerp weer, meer in het bijzonder natuurrampen.
En ja hoor, in 1990 zijn er zomerzegels uitgegeven rond het thema weer. Aardige serie, moet ik toegeven. Ontworpen door Karel Kruijsen. Met prachtige benamingen als ‘Een warme zomerdag’, ‘Wolkenformaties en isobaren’ en ‘Wetenschappelijke registratie van het weer’.
Over die eerste, hoe vrolijk het meisje op die zegel me ook toelacht, ik vind hem juist door dat fotografische plaatje een beetje uit de toon vallen ten opzichte van de andere twee, qua afbeeldingen veel meer écht meteorologische zegels.
Al moet ik dan wel weer bekennen dat ik de thermometer, die +30°C aangeeft, op de ‘meisjezegel’ erg goed gevonden vind.
Nu we het zo over het weer hebben, vraag ik me ineens af of er onder onze nationale weermannen- en vrouwen ook postzegelverzamelaars zijn. En of ze dan alleen maar postzegels over het weer verzamelen. Of juist helemaal niet.
Heeft iemand van jullie toegang tot onze vaderlandse ‘weergoden en -godinnen’? Laat ze zich gauw melden.
Dit is een bewerkte versie van een eerder geplaatst artikel op Postzegelblog.
Reacties (6) Schrijf een reactie
Ik heb verder weinig te reageren over het artikel, wilde alleen even melden dat ik het meisje ben dat jullie zo vrolijk toelacht! Leuk mijn eigen postzegel nog eens tegen te komen!
Liefs,
Karlijn Wester “Het weermeisje”
Hallo ‘weermeisje’,
Ja, nu maak je ons natuurlijk nieuwsgierig. Wat is er van je geworden, sinds die zegel in 1990? Hoe ben je überhaupt op die zegel terechtgekomen? Wat heeft het met je gedaan, zo’n echte ‘eigen’ zegel? En heb je nog wat met postzegels? Hoe ben je op Postzegelblog beland? Een bekende die je herkende of ben je zelf een geregeld bezoeker.
Je ziet het, vragen te over. Hoop dat we antwoorden krijgen.
Groet,
Gerrit Jan
Hallo Gerrit Jan,
Wat er van mij geworden is, haha, weinig bijzonders. Ik studeer in Utrecht nu. Hoe ik op de zegel terecht ben gekomen, ook heel simpel. Mijn oom heeft ‘m ontworpen, en ik ben natuurlijk zijn lievelingsnichtje! :) Het heeft weinig met me gedaan hoor, het is alleen leuk om jezelf af en toe tegen te komen in boeken, winkels of dus op internet. Af en toe zoek ik eens op de naam van mijn oom en dan kom je weer wat tegen. Ik heb zelf weinig met postzegels eigenlijk. Maar het blijft leuk de eerste levende mens in nederland te zijn die, naast het koningshuis, op een postzegel staat!
Genoeg antwoorden? :)
Liefs,
Karlijn
Hallo karlijn!
ik vind je er ontzettend schattig op staan!!
kus
Beste Karlijn,
Ik ben mijn vroegere docent en eerste werkgever Karel Kruijsen uit het oog verloren. Kun jij me zeggen hoe ik met hem in contact kan komen?
Groet, Jaco Emmen
Dag Karlijn,
Per toeval hier terecht gekomen.Ik ken Karel vanuit Breda, en weet van je postzegel. Ook ik ben het contact kwijt en ben benieuwd hoe het gaat.
Groet bernadette
Schrijf een reactie
(registratie is niet nodig)