Postzegel propaganda - Postzegelblog

Postzegel propaganda

2

Gisteren eindigde in Noord Korea ‘De maand van de strijd tegen het Amerikaanse imperialisme’.  In deze maand wordt het begin van de Korea oorlog herdacht.
Dat het na al die jaren nog steeds niet goed botert tussen de Verenigde Staten en Noord Korea mag duidelijk zijn. Het land haalt uit naar Amerika. Deze keer niet met rakettesten maar met een oud wapen: de postzegel.

Op deze postzegel wordt het Capitool belaagd met raketten.

Op deze postzegel slaat een Koreaanse vuist een Amerikaanse straaljager tot moes.

Er zijn meerdere van dit soort postzegels verschenen ter ere van ‘de maand van de strijd tegen het Amerikaanse imperialisme’.
In 1969 verscheen deze postzegel waarop president Nixon is afgebeeld die wordt verminkt door kroontjespennen van de communistische pers.

Hier een postzegel uit 1975, waar een Noord Koreaanse boer een slappe Amerikaanse soldaat in elkaar slaat. Op zegel staat gedrukt: “Yankee shoft”.
Misschien is dit wel de enige postzegel waar een scheldwoord op staat.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Noord Korea Verenigde staten



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij PostBeeld

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Franc Rossi op 28 april 2018 om 12:31

    Onlangs heeft een groep journalisten toegang gekregen tot Noord Korea waarbij ook een grote postzegeltentoonstelling werd bezocht. Tussen enorme rijen kaders met natuurlijk alleen Noord Koreaanse postzegels werd verteld van de kleine oplages en de mogelijkheid voor een goede investering. Nu heb ik van dat land ook wel zegels in mijn thematische verzameling. Maar een goede investering???

  • Patrick Lava op 29 april 2018 om 10:30

    @Franc Rossi
    De meeste zegels en blokjes van Noord-Korea kun je kopen per kilo … inderdaad niet zo’n erg goede geldbelegging.
    Anders is het gesteld met de uitgaven uit de jaren ’50 en (begin) jaren ’60. Indien de politieke dooi doorzet, dan zou het best wel eens zo kunnen zijn dat de vraag naar die zegels erg gaat stijgen, in eerste instantie in Zuid-Korea, maar door de stijgende prijzen geleidelijk aan ook in de rest van de filatelistische wereld. En dan zou het best wél een goede belegging kunnen zijn om nu alvast één en ander op te zoeken …

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)