Oscar de la Renta, die in oktober 2014 op 82-jarige leeftijd overleed, was één van de toonaangevende figuren in de modewereld gedurende meer dan 50 jaar. Vandaag brengt de Amerikaanse post een herdenkingspostzegel uit met zijn beeltenis.
Hij werd geboren in 1932 de Dominicaanse Republiek en begon zijn carrière met een stage bij de Spaans-Baskische ontwerper Cristobal Balenciaga, voordat hij naar Parijs verhuisde om te gaan werken voor het modehuis Lanvin.
Gerelateerde artikelen
In 1963 verhuisde hij naar New York om de collectie te ontwerpen voor Elizabeth Arden, en twee jaar later lanceerde hij zijn eigen label, bekend om zijn borduursels, bont en bloemenmotieven met een exotische touch – zoals te zien op onderstaande postzegels.
De uitgifte van USPS was aanleiding om eens in de postzegelboeken te gaan snuffelen naar eerdere uitgiftes met mode en couturiers.
Juozas Statkevicius is Litouwens meest vooraanstaande mode-ontwerper, beroemd ver buiten de Baltische Staten. Hij was de eerste Baltische ontwerper die zijn collecties in Parijs (2001 en 2002) kon presenteren. Ook was hij de eerste Litouwer die in de glossy’s Elle en Vogue verscheen. Zijn ontwerpen zijn te koop in New York, Londen en Tokyo en wordt gedragen door onder meer Björk, Kyra Sedgwick en Naomi Watts.
Singapore, gemeenschappelijke uitgave met Frankrijk 2013
Deze serie van Groot-Brittannië uit 2012 toont ontwerpen van Paul Smith, Vivienne Westwood en Alexander McQueen. De serie toont ook de jaren-’60-mode van Ossie Clark en zijn tijdgenoot Tommy Nutter. Zijn ontwerp voor een pak voor Ringo Starr is te zien op de vijfde zegel. Ook te zien zijn ontwerpen van Hardy Amies, die zijn eigen modehuis had en in 1955 bij Koninklijke Beschikking jurkenontwerper van Koningin Elizabeth II, en Norman Hartnell – die zijn carrière al begon voor de Tweede Wereldoorlog. Hij ontving ook een Koninklijke Beschikking om een jurk te ontwerpen voor zowel Elizabeth als de Queen Mother. Op veel foto’s is Koningin Elizabeth afgebeeld in één van zijn ontwerpen.
2010, Ierland, toont bekende Ierse ontwerpers die hun eigen label hebben.
Er zijn uiteraard nog honderden andere voorbeelden te noemen, maar we sluiten af met deze Franse zegel uit 1955 die het succes viert van de Franse mode-export.
Reacties (1)
Wat een leuk verhaal. Prachtige zegels. Hier word je vrolijk van.
Schrijf een reactie
(registratie is niet nodig)