Persbericht Maandblad Filatelie / NVPH - Postzegelblog

Persbericht Maandblad Filatelie / NVPH

12

Samenwerking Maandblad Filatelie en NVPH

?Op initiatief van Maandblad Filatelie is een samenwerking tot stand gekomen met als doel de Speciale Catalogus van de NVPH nog completer en beter te maken dan hij nu al is.

Ingaande het juli/augustusnummer van Maandblad Filatelie zal maandelijks de rubriek ‘Catalogus kraamkamer’ verschijnen. Deze rubriek, verzorgd door Rein Bakhuizen van den Brink, zal nieuw op te nemen varianten van postzegels vermelden (in de regel a-nummers) die zullen worden opgenomen in de Speciale Catalogus van de NVPH. Het zullen zowel varianten zijn van moderne als klassieke zegels.

Het zal hierbij gaan om belangrijke varianten, die duidelijk beschreven worden en voorzien van afbeeldingen, en die zonder bijzondere hulpmiddelen door iedere verzamelaar herkend kunnen worden.

Het bijzondere aan deze samenwerking is, dat alle beschreven varianten direct al zullen worden voorzien van een NVPH catalogusnummer. Vervolgens zullen deze varianten in de eerstkomende editie van de Speciale Catalogus van de NVPH met prijsvermelding worden opgenomen onder het beschreven NVPH nummer.

De eerste nieuwe vermeldingen zullen al in de editie 2015 van de Speciale Catalogus van de NVPH, die in september verschijnt, worden opgenomen.

Wie dus up-to-date wil blijven leest iedere maand Maandblad Filatelie!

Rob Smit (secretaris/voorzitter Cataloguscommissie NVPH)

René Hillesum (Hoofdredacteur Maandblad Filatelie)

 

Uiteraard zullen we hier telkens na publicatie in FIlatelie ook op PostzegelBlog aandacht aan schenken.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (12) Schrijf een reactie

    • Lars op 4 juni 2014 om 20:03

      Dat zal tijd worden. Voor een aantal moderne varianten heb ik de afgelopen jaren maar zelf een catalogusnummer verzonnen!

    • Stampertje op 4 juni 2014 om 23:03

      Ah, dit is misschien wel het beste filatelistische nieuws dat ik deze eeuw heb vernomen. Hier kijk ik zeer naar uit.

      Vraag me wel een beetje af wat ‘zonder bijzondere hulpmiddelen’ precies betekent. Als daar ook bijv. een UV-lamp onder valt, dan blijven bepaalde varianten toch nog ehmm… nou ja… onderbelicht.

    • aadb op 5 juni 2014 om 10:23

      Met prijsbepaling is dat wel verstandig
      een nieuwe discussie kan je verwachten het is immers nooit goed te hoog zakkenvullers te laag zeker geen voorraad etc etc Maar een en ander is een felicitatie waard jaren en jaren zijn voorbij gegaan terwijl in het maandblad maandelijks melding werd gemaakt .Ik ben benieuwd hoe de samenwerking met de vos e.a gaat werken .Nu
      nog samenwerking zoeken met de persoonlijke zegel experts en de filatelie kan een boost verwachten !!!!!

    • kwats kwast op 5 juni 2014 om 10:50

      Ga een PRACHTIG avontuur worden met Rein Bakhuizen van den Brink als Gids!!!

    • Prins op 5 juni 2014 om 15:49

      Heel goed nieuws

    • kwats kwast op 5 juni 2014 om 17:38

      gaat, bedoeld

    • Hintendealer op 7 juni 2014 om 08:16

      Mooi, kijk ernaar uit. Proficiat!!

    • Ton Cornet op 8 juni 2014 om 13:59

      Voor een deel van de verzamelaars Nederland zal dit best interessant zijn, maar de catalogus zal een bijna niet te hanteren boekwerk worden.
      Wordt het niet eens tijd om Nederland los te maken van de Overzeese Rijksdelen?
      Het worden dan wel twee boeken, maar waarschijnlijk beter te hanteren.
      Veel succes met het werk.
      Ton Cornet.

    • aadb op 8 juni 2014 om 14:30

      Het los koppelen van Overzee zou een slechte zaak zijn immers de handel in deze gebieden is al erg laag en zal bij loskoppelen zeker nog minder worden .De verkoop van het deel overzee zal laag zijn en niet rendabel te maken zijn .Een praktijk voorbeeld is Belgie waar de koloniën los gekoppeld zijn en toch worden meegeleverd in het geheel .Dat zou volgens mij de enige optie zijn .Waarom zou je overzee loskoppelen en een ander stuk bijvoegen je kan ook alle variëteiten los koppelen en in 1 boek stoppen een zekerheid heb je denk ik dan wel dat geen. enkel deel dan rendabel te maken is .

    • paulv op 8 juni 2014 om 18:20

      Joepie, Dé Cat. wordt nog gespecialisserder. Hier hoort zo’n supermarktreclame logo bij ‘NU NOG BETER’
      Ik droom al van Gele gom-Witte gom (A,B1,B2,…D2b), Dof papier-Wit papier (oa. bij Juliana Profil, Van Krimpen, Juliana Regina), Y-kam vs G-kam, Velrand doorgetand-niet doorgetand

    • Rob op 9 juni 2014 om 08:58

      @paulv
      Deze droom gaat echt te ver hoor, zover zal het niet komen. Nu nog beter gaat al jarenlang op voor de nvph catalogus, leg maar eens een 2014 editie naast een editie van tien jaar terug. Er is behoorlijk wat veranderd!

    • paulv op 9 juni 2014 om 10:39

      Ik weet het Rob, ik heb lang in de pinksterzon gezeten, dan doemt soms een fata morgana op. En laten we nou eerlijk zijn, de doelgroep gomverschillenverzamelaars is heeel klein.
      Als logo zou misschien kunnen; “Ook nu weer verder verbeterd”.
      Wel had ik de Michel Deutschland-Spezial als mogelijk uitgangspunt voor ogen. Daar staan wel degelijk gomverschillen in (waagerechte vs senkrechte Gummiriffelung), doorgetande velranden (dgz vs ndgz, oa. bij Infla 1923 en Bizone 1945-1948), en af en toe als tekstparagraaf een stukje over weißes of graustiches Papier.
      In ieder geval zie ik de veranderingen in dé NVPH-Cat met plezier tegemoet.

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)